Chiro Sint-Paulus

Chiro Sint-Paulus is dé jongenschiro van Ertvelde. In hun eigenste lokalen kunnen kinderen vanaf 6 jaar terecht voor een fantastische zondagnamiddag van 2 tot 5 uur.
Hierbij wordt er onderscheid gemaakt in 5 verschillende afdelingen:

Kapoentjes
Leeftijd: 6-8 jaar
De kleine knapen trekken elke zondag hun (nu nog mooie) Chiroschoenen aan om zich uit te leven in en rond de hoge wal. Samenspel is hier zeer belangrijk en we zorgen ervoor dat ze op een verantwoorde manier de hele middag ze kunnen amuseren. Hier kunnen ze kampen bouwen, burchten bewaken of echte astronauten worden. En dat alles zomaar op 3 uurtjes in de zondagmiddag!

Speelclub
Leeftijd: 8-10 jaar
De speelclub experimenteren graag bij hoog en laag, waardoor deze door hun leiding in een wereld worden gerold van mysteries, knotsgekke opdrachten en puzzels die samen leiden tot één fantastische namiddag.
Samen met dolgedraaide professoren, gevaarlijke draken en hoge wal-vrezende monsters gaan deze knapen steevast hun ding vinden in de bossen en velden.

Rakkers
Leeftijd: 10-12 jaar
Rakkers ravotten, met deze alliteratie is al een groot deel van hun bestaan beschreven. In samenspraak met hun leiding kunnen ze hier hun fantasieën tot leven brengen. Van reuzekatapulten naar mini-pizza’s, deze malle jongens maken het allemaal!
Zelfs de grote doe-het-zelver onder jullie kan er nog veel van leren.

Kleppers
Leeftijd: 12-16 jaar
Dit jaar voegen we twee afdelingen samen, de kerels en toppers worden een geheel ”de kleppers”. Ze trekken er samen op uit en beleven de zotste dingen. De leiding houdt nog een oogje in het zeil maar geeft de jonge kleppers al wat meer vrijheid om te experimenteren en op avontuur te gaan.

Aspi’s
Leeftijd: 16-17 jaar
Deze jongvolwassenen doen, naast opkijken naar de fantastische leidingsploeg, ook tal van andere activiteiten. Ze balanceren op het koord der uitdaging met durf, moed en verantwoordelijkheid.
Een goedgeplaatste grote constructie, een death-ride en andere jongensdromen komen hier tot hun recht. Ook bereiden ze zich al voor op het leiding-zijn, en kunnen ze al eens proeven van leiding geven door op kamp de kleinste afdelingen een halve dag onder hun vleugels te nemen.