De VZW van chiro Ertvelde is een organisatie die voorlopig bestaat uit een 7-tal volwassen vrijwilligers. Het is een mix van enthousiaste oud-leiding en chirosympathisanten.

Hun voornaamste taak is te zorgen voor het onderhoud en beheer van de chirolokalen.
Daarnaast ondersteunen zij de chiroleiding waar dit nodig is, op praktisch of financieel vlak.

Een paar keer per jaar organiseert de VZW klusjesdagen die ervoor zorgen dat de lokalen (en terrein) aantrekkelijk en in goede staat blijven en voldoen aan alle nodige uitrustingen om in regel te zijn met de overheid. Hiervoor doet de VZW ook de nodige investeringen zoals recent bijvoorbeeld de renovatie van de keuken en het sanitaire blok of het schilderen van de buitenmuren. De VZW slaat ook een brug tussen de jeugddienst en de chiro om de nodige subsidies los te krijgen en om een vinger aan de pols te houden bij de gemeente.

Heeft u een of andere algemene of specifieke vraag of opmerking, heeft u interesse om mee te helpen op een klusjesdag of wilt u zich aansluiten bij de VZW, neem dan gerust contact op met onze voorzitter Geert Willems, alias Reinhardt, of met één van de leden.